021-22700332-35

ویزای استارتاپ

اگر ایده‌ای نوآورانه دارید و به فکر راه اندازی یک کسب و کار در خارج از کشور هستید، ویزای استارتاپ (ویزا SUV یا Startup ویزا) بهترین گزینه است. اگر بیزینس پلنی که ارائه می‌دهید خلاقانه، قوی و رقابتی باشد، برای اقامت دائم خود با اهل و عیال، برنامه‌ریزی کنید!

ویزای استارتاپ چیست؟

این روزها همه‌ی دنیا به فکر طرح‌های خلاقانه هستند تا بتوانند با روشی آسان، علاوه بر ایجاد شغل، به پول برسند! کسب و کارهای استارت آپی، ایده‌های قدرتمندی هستند که با صرف سرمایه‌ای اندک، فرصت‌های شغلی عالی و مورد نیاز جامعه را فراهم می‌کند. و حالا برنامه استارت‌آپ با اخذ ویزا استارتاپ، افراد خلاق را برای ایجاد گسترش ایده‌های نوین حمایت می‌کند.

برای نمونه طرح استارت آپ موفق در ایران می‌توان به اپلیکیشن‌های پرطرفدار که تمامی افراد جامعه از آن نفع می‌برند مثل برنامه تاکسی اینترنتی، سرویس تحویل خواروبار و امثالهم یاد کرد. کشورهای مهم دنیا مثل آمریکا، کانادا، انگلستان، سوئد، ژاپن، اتریش و استرالیا آماده‌ی پذیرش این گونه افراد هستند، اما به شرطه‌ها و شروطه‌ها! برای اینکه مشخص شود، واجد شرایط گرفتن ویزای استارت آپ هستید یا خیر در ادامه با مون ایمیمگریشن همراه شوید.

ویزای استارت آپ یا SUV روشی جالب توجه برای خلاقان حوزه‌ی کسب و کار است. اگر یک ایده‌ی نوین در ذهن دارید، برای مهاجرت به کانادا، با اخذ ویزای استارت آپ، فکر کنید.

ویزای استارتاپ چیست؟

صفر تا صد ویزای استارتاپ

برای اینکه ببینید واجد شرایط ویزای استارتاپ کانادا یا هر کشور دیگری هستید، به موارد زیر که گزینه‌های مشابه برای ارائه ویزای استارتاپ اکثر کشورها است، دقت کنید:

  • ایده‌ی راه اندازی یک کسب و کار نوین
  • داشتن نامه پشتیبانی از یک سازمان معتبر
  • داشتن بودجه کافی (هم برای زندگی و هم برای کسب و کار)
  • داشتن مدرک زبان
  • حداقل یکسال تحصیلات دانشگاهی
  • عدم سوء پیشینه و مشکلات جدی پزشکی

مدت زمان گرفتن ویزای استارتاپ: اگر همه شرایط جور جور باشد و شما واجد شرایط گرفتن ویزای استارت آپ باشید، ظرف مدت 12 تا 16 ماه یا نهایتا 24 ماه راهی کشور مورد نظرتان خواهید شد.

(بیشتر بخوانید: ویزای تجاری چیست؟)

صفر تا صد ویزای استارتاپ

منظور از سازمان مورد تأیید چیست؟

مثلا اگر بخواهید یک کسب و کار جدید در کانادا راه اندازی کنید، ابتدا باید از حمایت و سرمایه‌گذاری یک سازمان معتبر بهره‌مند شوید.  منظور از سازمان معتبر، سازمانی است که دولت کانادا برای اخذ ویزای استارت آپ تعیین می‌کند. این سازمان‌ها می‌توانند از طریق برنامه استارت‌آپ روی کسب‌وکارهای جدید سرمایه‌گذاری کنند. نام این شرکت‌های وابسته به سازمان حمایت کننده‌ی استارتاپ‌ها را می‌توانید در وب سایت رسمی دولت کانادا ببینید. آن‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر یا ونچر کپیتال (Venture capital funds): آن‌ها معمولا به دنبال کسب و کاری هستند که تقریبا اکتیو و سودهی آن صد در صد باشد.
  • گروه‌های سرمایه‌گذار فرشته یا انجل اینوستورها (Angel investor groups): این گروه سرمایه‌گذار، شرکت‌های چندان مشهوری نیستند و برای سهام دارشدن مبلغی پرداخت می‌کنند.
  • بیزینس اینکوباتورز (Business incubators): این گروه، گروه حمایتی مالی نیستند، بلکه با دادن اطلاعات از شما حمایت کرده و مبلغی دریافت می‌کنند.

برای گرفتن ویزای استارت آپ: 1. باید ایده تجاری خلاقانه داشته باشید. 2. تسلط کافی بر روی زبان انگلیسی و فرانسه. 3. تمکن مالی برای خود و همراهان. 4. نامه حمایت از یک گروه سرمایه گذاری از کشور مربوطه.

چگونه برای گرفتن ویزای استارت آپ اقدام کنم؟

برای گرفتن ویزای استارت آپ فقط داشتن یک ایده‌ی خلاقانه کافی نیست؛ و شما باید یک نامه حمایتی از یک سازمان معتبر داشته باشید. بنابراین باید در مورد سازمان‌های مختلف تحقیق کنید و ببینید کدام یک برای حمایت از کسب و کار نوین شما مناسب هستند. سپس با هر سازمانی که مناسب می‌دانید تماس گرفته و ببینید که آیا آن‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری و همکاری هستند یا خیر.

اگر از حمایت یک سازمان معتبر برخوردار شدید، گویا تمامی راه را رفته‌اید! آن شرکت یک نامه پشتیبانی (Letter of support) برای شما ارسال می‌کند. پس از دریافت نامه، می‌توانید برای گرفتن ویزای استارتاپ کانادا اقدام کنید. شما باید نامه را به درخواست خود پیوست کنید. سازمان حمایتی شما همچنین یک گواهی تعهد تکمیل شده را مستقیماً به IRCC ارسال خواهد کرد. اگر از بیش از یک سازمان مورد حمایت قرار گرفتید، آن‌ها باید یک گواهی تعهد مشترک به IRCC ارسال کنند و یک نامه پشتیبانی مشترک به شما ارائه دهند.

چگونه برای گرفتن ویزای استارت آپ اقدام کنم؟

شرایط ایجاد کسب و کار با ویزای استارتاپ

برای ایجاد کسب و کار با ویزای استارت آپ باید با موارد زیر کنار بیایید:

  • همه صاحبان مشاغل (حداکثر پنج نفر) باید حداقل 10٪ از حق رای شرکت را داشته باشند.
  • صاحبان مشاغل و سازمان تعیین شده فقط  50% حق رأی دارند.

اعضای کسب و کار استارت آپی شامل یک اعضای کلیدی گروه است که بدون هر کدام از آن‌ها پروژه کنسل است، و اعضای غیر کلیدی، که بدون آن‌ها نیز پروژه در جریان خواهد بود.

(برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گرفتن روادید دانشجویی به صفحه مربوطه مراجعه کنید.)

قیمت ویزا استارتاپ کانادا

هنگامی که برای ایجاد یک کسب و کار تازه به خارج از کشور می‌روید، باید بودجه کافی برای تأمین زندگی خود یا اعضایی که با شما همراه هستند، داشته باشید. شما هیچ گونه حمایت مالی دریافت نخواهید کرد، بنابراین تا زمانی که کسب و کار شما راه بیافتد و به سودهی رسد، باید به اندازه کافی پول داشته باشید تا بتوانید در کانادا زندگی کنید. شما باید حداقل 12669 دلار برای خود و تقریباً 3400 دلار برای هر عضو اضافی داشته باشید. هزینه ویزا استارت آپ شامل موارد زیر است:

  • هزینه درخواست ویزا
  • هزینه بیومتریک
  • هزینه آزمون زبان
  • معاینات پزشکی
  • گواهی عدم سوء پیشینه

(برای دانستن بیشتر در رابطه با ویزا گردشگری از صفحه مربوطه بازدید کنید.)

قیمت ویزا استارتاپ کانادا

مدرک زبان برای ویزای استارت آپ کانادا

برای اقامت کانادا، باید بتوانید به یکی یا هر دو زبان رسمی آن: انگلیسی و فرانسوی مسلط باشید. برای اثبات مهارت خود، باید قبل از درخواست ویزا، در آزمون زبان شرکت کنید و نتایج را به همراه درخواست پیوست کنید. کانادا فهرستی از رتبه‌های تایید شده را در صفحه IRCC مانند IELTS یا CELPIP برای انگلیسی، یا TEF Canada یا TFC Canada برای فرانسوی به همراه آژانس‌های معتبر، ذکر کرده است. اما به طور کلی، شما باید حداقل به معیار زبان کانادایی (CLB) در هر دو زبان، در مهارت‌های خواندن، شنیدن، صحبت کردن و نوشتن نمره قبولی 5 را داشته باشید.

(اگر می‌خواهید در مورد ویزای Startup بیشتر بدانید، به صفحه مربوطه مراجعه کنید.)

مدرک زبان برای ویزای استارت آپ کانادا

مراحل گرفتن ویزای استارت آپ

پس از تایید صلاحیت، می‌توانید با خیال راحت برای گرفتن ویزای استارت آپ اقدام کنید. در ادامه، به جمع آوری مدارک لازم برای درخواست ویزای استارتاپ بپردازید.

(بیشتر بخوانید: ویزای پزشکی چیست؟)

مراحل گرفتن ویزای استارت آپ

مدارک ویزای استارتاپ

شما باید اسناد را “تأیید” و به چاپ و امضا برسانید و بسته درخواست خود را تکمیل کنید. مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزا استارت آپ شامل موارد زیر است: (البته برای جزئیات بیشتر باید با خدمات مهاجرتی مون ایمیگریشن تماس بگیرید.)

  • کپی مدارک سفر/گذرنامه (آنها باید نام و تاریخ تولد، شماره پاسپورت، تاریخ انقضا و همچنین تغییرات ایجاد شده در نام، تاریخ تولد، تاریخ انقضا و غیره را نشان دهند.)
  • اثبات قبولی در آزمون مهارت زبان
  • نامه پشتیبانی از سازمان تعیین شده
  • ترجمه شناسنامه
  • ترجمه سند ازدواج یا گواهی طلاق (در صورت وجود) و (اگر بیش از یک بار ازدواج کرده اید، برای هر ازدواج مدارک ارائه کنید.)
  • گواهی فوت برای همسر سابق (در صورت وجود)
  • اگر قانون عرفی دارید: بیانیه قانونی اتحادیه حقوق عمومی و مدرکی که شما حداقل 12 ماه با هم زندگی کرده‌اید (این می تواند گواهی اجاره آپارتمان مشترک، صورتحساب های مشترک، آدرس مشترک روی اسناد و غیره باشد).
  • اطلاعات مربوط به فرزند شما، مانند شناسنامه، مدارک فرزندخواندگی، یا گواهی حضانت. (در صورت وجود).
  • شناسنامه یا دفترچه ثبت خانوار (در صورت وجود)
  • گواهینامه ها (در هر کشور که شش ماه یا بیشتر زندگی کرده‌اید)
  • تصاویر مطابق با الزامات کانادا
  • رسیدهای پرداخت 
  • گواهی عدم سوء پیشینه

حضور فیزیکی برای گرفتن ویزای استارتاپ

پس از درخواست ویزای استارتاپ کانادا، باید اطلاعات بیومتریک خود مانند اثر انگشت و تصاویر را ارائه دهید. افسران درخواست ویزا به شما اطلاع خواهند داد که چه زمانی و چگونه این کار را انجام دهید. با این حال، شما مجاز به درخواست نخواهید بود مگر اینکه از یک سازمان تعیین شده پشتیبانی دریافت کرده باشید و آن‌ها گواهی تعهد خود را به IRCC ارسال کرده و نامه پشتیبانی را به شما داده باشند. اطمینان حاصل کنید که تمام مدارک و هزینه‌های خود را به برنامه پیوست کرده‌اید، در غیر این صورت با لغو دراخوست مواجه خواهید شد.

(برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به صفحه مربوطه مراجعه کنید.)

حضور فیزیکی برای گرفتن ویزای استارتاپ

مجوز کار موقت برای ویزای استارتاپ

قبل از درخواست اجازه اقامت خود برای اخذ  ویزای استارتاپ و راه اندازی کسب و کار جدید، خوب است که برای اخذ ویزای کار موقت هم اقدام کنید. البته، این عملیات باید پس از دریافت نامه پشتیبانی و گواهی تعهد از سازمان تعیین شده باشد. به غیر از دریافت حمایت از سازمان تعیین شده خود، باید هزینه انطباق کارفرما را بپردازید و درآمد کافی برای تامین زندگی خود و خانواده داشته باشید. همچنین باید از طریق پورتال کارفرمای IRCC یک پیشنهاد شغلی داشته باشید. و جزئیات اطلاعات کسب و کار، به همراه اطلاعات شخصی خود و فرم جزئیات شغل را ارائه دهید.

(برای دانستن بیشتر در رابطه با ویزای امریکا از صفحه مربوطه بازدید کنید.)

معایب ویزای استارت آپ

با گرفتن ویزای استارتاپ و ایجاد کسب و کار جدید، اگر کارتان را بگیرید که شما به گنج رسیده‌اید! ولی در عین حال برنامه استارت آپ، یکسری معایب هم دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

(اگر می‌خواهید در مورد ویزای کانادا برای ایرانیان بیشتر بدانید، به صفحه مربوطه مراجعه کنید.)

رقابت بالا

از معایب بزرگ برنامه استارتاپ این است که حسابی رقابتی است. هر ساله تعداد محدودی ویزا در دسترس است ولی تقاضا بالا است. این بدان معنی است که پذیرش در این برنامه خیلی دشوار است، حتی اگر یک ایده تجاری عالی داشته باشید.

(برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویزای توریستی آمریکا به صفحه مربوطه مراجعه کنید.)

تامین بودجه

همیشه پول مسئله‌ساز است! یکی دیگر از معایب برنامه ویزای استارت آپ این است که تأمین بودجه برای کسب و کار جدید خیلی سخت است. برای راه‌اندازی به یک سازمان مشخص یا گروه سرمایه گذار فرشته نیاز است، اما یافتن و تأمین بودجه از این سازمان‌ها کار آسانی نیست و مانعی مهم برای استارتاپ‌ها به حساب می‌آید.

(برای دانستن بیشتر در رابطه با ویزای کاری آمریکا از صفحه مربوطه بازدید کنید.)

الزامات یک بیزینس پلن دقیق

برنامه ویزای استارت‌آپ یکسری گزینه‌های سخت‌گیرانه دارد که برای واجد شرایط بودن  اخذ ویزای استارت اپ باید رعایت شود. بدان معنی که باید اثبات کرد ایده کسب و کار نوآورانه آنقدر قدرتمند است که پتانسیل ایجاد شغل و رشد اقتصادی در آن کشور را دارد. این مورد برای استارتاپ تازه کار که هیچ سابقه‌ای در کسب و کار ندارد به شدت سخت است.

(اگر می‌خواهید در مورد ویزا تحصیلی آمریکا بیشتر بدانید، به صفحه مربوطه مراجعه کنید.)

الزامات یک بیزینس پلن دقیق

تفاوت ویزای استارت آپ با ویزای کارآفرینی

تفاوت ویزای استارت آپ و ویزای کارآفرینی چیست؟ برخلاف ویزای کارآفرینی که به شما 3 سال برای رونق گرفتن کسب و کارتان فرصت می‌دهند، ویزای استارت آپ فقط 2 سال مهلت دارید. و پس از پایان دو سال، اگر کسب و کار شما موفقیت قابل توجهی پیدا کرد (مثلاً توانسته‌اید شغل ایجاد کنید)، تنها در این صورت می‌توانید برای ویزای کارآفرینی و در نهایت برای اقامت دائم درخواست دهید.
(برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویزای استارت آپ امریکا به صفحه مربوطه مراجعه کنید.)

تفاوت ویزای استارتاپ با ویزای خود اشتغالی (ویزا فریلنسری)

ویزای خوداشتغالی یا ویزای فریلنسری چیست؟ ویزای فریلنسری به افرادی که خوداشتغال در نظر گرفته می شوند یا کسب و کار خود را دارند یا اداره می کنند این امکان را می دهد که در حین کار از راه دور به کشورهای مختلف سفر کنند. به این ترتیب، مردم می توانند در حالی که هنوز کار می کنند و درآمد دارند، به دنیا سفر کنند! لیست مشاغل خود اشتغالی در کانادا حسابی پر و پیمان است، برای همین پیش از شروع صرف وقت و انرژی، حتما آن‌ها را بررسی کنید.
(برای دانستن بیشتر در رابطه با ویزای درمانی امریکا از صفحه مربوطه بازدید کنید.)

آیا ایده کسب و کار باید با رشته و مدرک تحصیلی یکسان باشد؟

  • خیر، در این رابطه هیچ الزامی نیست. اما داشتن حداقل یکسال تحصیلات آکادمیک حائز اهمیت است. فقط افراد اصلی گروه باید هدف واحدی را پیش گیرند.

(بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد تبدیل ویزای آمریکا)

آیا ایده کسب و کار باید با رشته و مدرک تحصیلی یکسان باشد؟

در صورت عدم موفقیت کسب و کار، تکلیف اعضای گروه چه می‌شود؟

  • در صورتیکه با اقامت دائم شما موافقت شده باشد، با شکست کسب و کار هم در وضعیت اقامت شما خدشه‌ای وارد نمی‌شود.

(برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویزای بازدید تجاری آمریکا به صفحه مربوطه مراجعه کنید.)

تا چند نفر می‌توانند توسط ویزای استارتاپ مهاجرت کنند؟

پرونده ویزای استارت آپ توسط چه مراکزی بررسی می‌شود؟

  • سازمان حمایتی مورد نظر که قرار است با شما همکاری کند، اداره مهاجرت کانادا و در آخر توسط یک فرد مستقل.

(برای دانستن بیشتر در رابطه با ویزای کار پزشکی کانادا از صفحه مربوطه بازدید کنید.)

آیا برای گرفتن ویزای استارتاپ به معاینات پزشکی نیاز داریم؟

  • بله، انجام معاینات پزشکی و ارائه مدرک برای دریافت ویزای استارت اپ لازم است.

منبع

لینک ‎‎های مهم