021-22700332-35

ویزای تحصیلی آمریکا

ایالات متحده آمریکا همیشه یک مقصد محبوب برای دانشجویان بین المللی بوده است. این حجم محبوبیت به خاطر کیفیت آموزش عالی و فرصت‌های شغلی فراوان پس از اتمام دوران تحصیلی است. از این رو انواع مختلفی از ویزای تحصیلی آمریکا وجود دارد که هر کدام شرایط خاص خود را دارد. در ادامه این مقاله به معرفی انواع ویزای تحصیلی آمریکا، شرایط، مراحل دریافت، مدارک مورد نیاز، هزینه ویزای تحصیلی آمریکا، مدت اعتبار، امکان کار و اخذ اقامت آمریکا با ویزای تحصیلی و دلایل ریجکتی ویزای کار صحبت خواهیم پرداخت.

ویزای تحصیلی آمریکا چیست؟

شهروند یک کشور خارجی که مایل به ورود به ایالات متحده است باید ابتدا ویزا دریافت کند؛ یا ویزای غیر مهاجرتی برای اقامت موقت و یا ویزای مهاجرتی برای اقامت دائم. برای تحصیل در آمریکا باید ویزای تحصیلی داشته باشید. ویزای تحصیلی آمریکا جز ویزای غیر مهاجرتی محسوب شده و برای افرادی است که مدت زمان تحصیل آنها بیش از 6 ماه خواهد بود. دوره تحصیلی شما و نوع مدرسه یا دانشگاهی که قصد دارید در آن درس بخوانید تعیین می‌کند که باید برای کدام نوع از ویزای تحصیلی آمریکا درخواست بدهید.

دانش آموزان و دانشجویان با اخذ ویزای گردشگری نمی‌توانند در آمریکا تحصیل کنند و حتما باید نسبت به اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنند. با ویزای توریستی آمریکا تنها گذراندن دوره‌ی کوتاه آموزشی (کمتر از 6 ماه) که به گرفتن مدرک و گواهی علمی منتهی نباشد مجاز است.

(بیشتر بخوانید: ویزای دانشجویی چیست؟)

ویزای تحصیلی آمریکا چیست؟

انواع ویزای تحصیلی آمریکا

ویزای تحصیلی آمریکا به سه نوع F , M و J تقسیم می‌شود که هر کدام از آنها به نوع 1 و 2 تقسیم می‌شوند. اگر ویزای تحصیلی آمریکا برای خود فرد صادر شده باشد نوع آن 1 (مثلا ویزای F1) خواهد بود و اگر برای همسر یا فرزندان کمتر از 21 سال مجرد فرد صادر شود نوع 2 (مثلا ویزای F2) خواهد بود. در ادامه با هر کدام از انواع این ویزا آشنا خواهیم شد.

(برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اخذ ویزای امریکا به صفحه مربوطه مراجعه کنید.)

انواع ویزای تحصیلی آمریکا

انواع ویزای تحصیلی آمریکا: 1. ویزای F1

ویزای F1 یک ویزای تحصیلی است که به دانشجویان و دانش آموزان خارجی‌ای داده می‌شود که می‌خواهند در دانشگاه، کالج، دبیرستان، مدرسه ابتدایی خصوصی، مدرسه علوم دینی، هنرستان و دیگر موسسات تحصیلات آکادمیک از جمله آموزش زبان ایالات متحده تحصیل کنند.

برای دریافت این ویزا، ابتدا باید در یک موسسه آموزشی تایید شده در ایالات متحده ثبت نام کنید که در SEVP (سیستم برنامه دانشجویان) ذکر شده است. اگر درخواست دانشگاه شما با موفقیت تکمیل شود، در SEVIS (سیستم اطلاعات دانشجویی) ثبت نام خواهید کرد.

دریافت فرم I-20 از SEVIS برای ثبت درخواست ویزای تحصیلی آمریکا نوع F1 بسیار مهم است.

(بیشتر بخوانید: چگونه ویزای تحصیلی کانادا بگیریم؟)

انواع ویزای تحصیلی آمریکا: 1. ویزای F1

انواع ویزای تحصیلی آمریکا: 2. ویزای F2

همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، کسانی که ویزای F1 دارند مجاز به تحصیل در ایالات متحده در مقاطع تحصیلی مختلف از ابتدایی تا دانشگاه هستند؛ همچنین این ویزا اجازه کار کردن تحت شرایط خاص را به فرد می‌دهد.

در صورتی که فرد متقاضی افرادی تحت تکفل خود مانند همسر یا فرزندان مجرد زیر 21 سال دارد، می‌تواند آنها را با خود به آمریکا ببرد. کافیست اعضای خانواده وی دارای شرایط لازم برای اخذ ویزای تحصیلی F2 آمریکا باشند.

(برای دانستن بیشتر در رابطه با شرایط ویزای والدین کانادا از صفحه مربوطه بازدید کنید.)

انواع ویزای تحصیلی آمریکا: 2. ویزای F2

انواع ویزای تحصیلی آمریکا: 3. تفاوت ویزای F1 و F2

ویزای تحصیلی F2 کاملا به شرایط دارنده ویزای F1 بستگی دارد. در واقع این ویزا به اعضای خانواده فرد داده می شود تا زمانی که آن فرد مشغول تحصیل در ایالات متحده می باشد در کنار یکدیگر باشند و آنها هم به تحصیل مشغول باشند. به محض اتمام مدت اعتبار ویزای F1 اعتبار ویزای دیگر اعضای خانواده نیز به پایان می‌رسد. به خاطر داشته باشید حق اشتغال به کار با ویزای F2 وجود ندارد.

(بیشتر بخوانید: مدت زمان ویزای توریستی آمریکا چقدر است؟)

انواع ویزای تحصیلی آمریکا: 3. تفاوت ویزای F1 و F2

انواع ویزای تحصیلی آمریکا: 4. ویزای M1

ویزای M1 برای افرادی است که می‌خواهند در زمینه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تحصیل کنند. کلاس‌های آشپزی، دوره‌های فنی، کلاس‌های مکانیک، آموزش پرواز، دوره های آرایشگری همگی جز این شاخه محسوب می‌شوند. درخواست برای این ویزا محدودیتی ندارد. دارنده با داشتن این ویزای تحصیلی آمریکا هم مانند ویزای F می‌توان افراد تحت تکفل خود را با خود به آمریکا برد.

(بیشتر بخوانید: چطور ویزای کار بگیریم؟)

انواع ویزای تحصیلی آمریکا: 4. ویزای M1

انواع ویزای تحصیلی آمریکا: 5. ویزای J1

ویزای J1 با نام ویزای فرصت مطالعاتی هم شناخته می‌شود و برای افرادی است که به قصد ادامه تحصیل، تحقیق و تدریس وارد خاک آمریکا می‌شوند. این ویزا برای 14 گروه و رشته‌ی مختلف از جمله کارآموزان، معلمان، پزشکان، اساتید، محققان، دانشجویان و … در نظر گرفته شده است. مدت زمان اعتبار این ویزای تحصیلی آمریکا برای هر کدام از این دسته بندی‌ها متفاوت است اما حداکثر 3 سال اعتبار دارد (برای مواردی که رساله‌ی دکتری دارند).

چندین دسته از ویزای J-1 وجود دارد که می‌توانید بسته به برنامه و اهداف خود برای آنها درخواست دهید. اویزای J-2 مربوط به همسر یا فرزندان دارای ویزای J-1 بوده و با این ویزا آن‌ها نیز می‌توانند در آمریکا تحصیل کنند.

(اگر می‌خواهید در مورد اخذ ویزای استارتاپ بیشتر بدانید، به صفحه مربوطه مراجعه کنید.)

انواع ویزای تحصیلی آمریکا: 5. ویزای J1

شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

طبیعتا برای شروع تحصیل در کشور آمریکا که بهترین و درجه 1 ترین دانشگاه ها و مراکز آموزشی را دارد، باید از طرف یکی از این مراکز پذیرش شد. دانشگاه‌ها در آمریکا مانند ایران درجه بندی علمی دارند و برخی موسسات به راحتی و با هر سوابق تحصیلی و با هزینه کم، دانشجو جذب می‌کنند. فرد متقاضی باید حتما کیفیت موسسه آموزشی را در نظر بگیرد چرا که مامور کنسولگری هنگام بررسی مدارک، به این فاکتور توجه دارد.

تسلط به زبان انگلیسی و داشتن یکی از مدارک معتبر زبان انگلیسی نیز از شروط اصلی اخذ ویزا و حتی تحصیل در آمریکا است. همچنین فرد باید تمکن مالی خود را ثابت کند؛ به این معنی که هنگام ورود به خاک این کشور، باید توانایی پرداخت هزینه های یک سال زندگی و تحصیل خود را با خود به همراه داشته باشد. البته شرایط تمکن مالی برای دانشجویان بورسیه شده متفاوت است.

داشتن حداقل مدرک دیپلم برای پذیرش در دانشگاه های آمریکا ضروری است.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

SEVP و SEVIS چیست؟

SEVIS مخفف عبارت Student and Exchange Visitor Information System (سامانه اطلاعات دانشجویی و بازدید کنندگان مبادله‌ای) است. در این سیستم تمام اطلاعات فعلی در مورد دانشجویان غیرمهاجر، بازدیدکنندگان مبادله ای و وابستگان آنها را ذخیره می‌شود. به طور مثال به عنوان یک محصل دارای ویزای F1، یک شماره SEVIS به شما اختصاص داده می‌شود و حافظه‌ی اطلاعات شما در این سیستم به نام شما ذخیره می‌شود.

برنامه دانشجویی و تبادل بازدیدکنندگان (SEVP) برنامه وزارت امنیت داخلی (DHS) است که سیستم اطلاعات دانشجویی و تبادل بازدیدکنندگان (SEVIS) را مدیریت می‌کند.

(اگر مایل هستید که در مورد شرایط اخذ ویزای سرمایه گذاری بیشتر بدانید، از صفحه مربوطه بازدید کنید.)

SEVP و SEVIS چیست؟

مراحل درخواست ویزای تحصیلی آمریکا

برای درخواست ویزای تحصیلی آمریکا باید مراحل زیر را دنبال کنید:

مراحل درخواست ویزای تحصیلی آمریکا

1. پذیرش دانشجو / دانش آموز در موسسه آموزشی مورد تایید SEVP

اولین قدم این است که برای یک مدرسه / دانشگاه مورد تایید SEVP در ایالات متحده درخواست دهید. پس از اینکه مدرسه مورد تایید SEVP درخواست شما را پذیرفت، در سیستم اطلاعات دانش آموز / دانشجویان و بازدیدکنندگان تبادلی (SEVIS) ثبت نام خواهید کرد و باید هزینه SEVIS I-901 را بپردازید. مدرسه / دانشگاه مورد تایید، فرم I-20 را برای شما صادر می‌کند. فرم I-20 شامل هزینه های مخارج زندگی، دانشگاه، خورد و خوراک و … است که با جزییات محاسبه می‌شود.

به خاطر داشته باشید هنگام شرکت در مصاحبه ویزای تحصیلی آمریکا خود، باید فرم I-20 را به افسر کنسولگری ارائه دهید. همچنین اگر همسر و یا فرزندان شما قصد دارند حین تحصیل با شما در ایالات متحده زندگی کنند، باید فرم I-20 فردی را از مدرسه مورد تایید SEVP دریافت کنند و برای ویزا درخواست دهند (احتیاجی به پرداخت هزینه SEVIS ندارند). پس از دریافت فرم I-20 و ثبت نام در SEVIS، می‌توانید در سفارت یا کنسولگری ایالات متحده برای ویزای تحصیلی نوع F یا M درخواست دهید.

توجه: این فرم برای افرادی که از طرف دانشگاه بورسیه می‌شوند، مورد نیاز نخواهد بود. در واقع هدف از پر کردن این فرم ثابت کردن تمکن مالی و توان مدیریت هزینه های زندگی حین تحصیل در آمریکا می‌باشد.

1. پذیرش دانشجو / دانش آموز در موسسه آموزشی مورد تایید SEVP

2. تکمیل فرم درخواست ویزا

برای درخواست ویزای تحصیلی خود، باید فرم درخواست آنلاین DS-160 را پر کنید و صفحه تاییدیه را چاپ کرده و جز مدارک خود قرار دهید.

(برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اخذ ویزای پزشکی به صفحه مربوطه مراجعه کنید.)

2. تکمیل فرم درخواست ویزا

3. گرفتن وقت مصاحبه

پس از درخواست ویزای تحصیلی آمریکا، از نزدیکترین سفارت یا دفتر کنسولی خود برای مصاحبه ویزا وقت بگیرید. افراد زیر 13 سال و بالای 80 سال معمولا احتیاجی به حضور در مصاحبه ندارند اما این مورد برای افراد 14 تا 80 سال الزامی است. زمان انتظار برای قرار مصاحبه بسته به محل زندگی شما، فصل و نوع ویزا متفاوت است.

(برای دانستن بیشتر در رابطه با شرایط اخذ ویزای تجاری از صفحه مربوطه بازدید کنید.)

3. گرفتن وقت مصاحبه

4. آماده کردن مدارک و پرداخت هزینه

قبل از شرکت در مصاحبه مدارک مورد نیاز مانند پاسپورت، صفحه تایید درخواست DS-160، عکس ویزا، فرم I-20 و رسید پرداخت هزینه های درخواست ویزای تحصیلی آمریکا را آماده کنید. معمولاً هنگام حضور در مصاحبه باید هزینه را پرداخت کنید، اما گاهی اوقات ممکن است قبل از مصاحبه مجبور به پرداخت هزینه شوید، که در این صورت رسید پرداختی حتما باید در مدارک شما موجود باشد.

(اگر می‌خواهید در مورد گرفتن ویزای خود اشتغالی بیشتر بدانید، به صفحه مربوطه مراجعه کنید.)

4. آماده کردن مدارک و پرداخت هزینه

5. شرکت در مصاحبه

در زمان مصاحبه، افسر سفارت برای اطمینان از اینکه آیا شما واجد شرایط دریافت ویزای تحصیلی آمریکا هستید یا خیر با شما مصاحبه می‌کند. شما باید ثابت کنید که با توجه به قوانین ایالات متحده شرایط لازم برای دریافت ویزا را دارید. اسکن اثر انگشت دیجیتال بدون جوهر نیز بخشی از فرآیند مصاحبه است. معمولا همان لحظه جواب ویزا به فرد داده می‌شود اما ممکن است افسر کنسولگری تشخیص دهد که درخواست شما نیاز به پردازش اداری بیشتری دارد و در نهایت باید منتظر بمانید تا در مورد درخواست ویزای شما تصمیم گیری شود.

بنابراین یا مامور سفارت در همان لحظه مهر ویزا را در پاسپورت فرد می‌زند و یا برای تکمیل مراحل پردازش اطلاعات فرد صدور ویزا به چند هفته بعد موکول می‌شود.

(اگر مایل هستید که در مورد نحوه گرفتن ویزا بیشتر بدانید، از صفحه مربوطه بازدید کنید.)

5. شرکت در مصاحبه

مدارک لازم برای گرفتن ویزای تحصیلی امریکا

  • پاسپورت معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار
  • تاییدیه فرم I-20
  • رسید پرداخت SEVIS FEE
  • تاییدیه فرم DS-160
  • عکس مناسب برای دریافت ویزا
  • مدارک تحصیلی، دیپلم و کارنامه‌ی مربوط به مدرسه‌ای که در آن تحصیل کرده‌اید
  • ریز نمرات استاندارد شده مورد نیاز در آمریکا
  • قصد شما برای ترک ایالات متحده پس از اتمام دوره تحصیلی
  • نحوه پرداخت کلیه هزینه های تحصیلی، زندگی و سفر در ایالات متحده

(برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قوانین مهاجرت به آمریکا به صفحه مربوطه مراجعه کنید.)

مدارک لازم برای گرفتن ویزای تحصیلی امریکا

هزینه ویزای تحصیلی آمریکا

پروسه درخواست و صدور ویزای تحصیلی آمریکا مراحل مختلفی دارد و هر کدام ازین مراحل هزینه ی جداگانه ی خودش را دارد. هزینه صدور ویزای تحصیلی آمریکا حدود 160 دلار است اما SEVIS FEE و هزینه ترجمه مدارک از این 160 دلار جداست.  در مورد ویزای F1 و M1 هزینه (SEVIS) 350 دلار و SEVIS FEE ویزای (J1) 220 دلار می‌باشد.

نکته: ساکنین ایران باید در نظر داشته باشند که با توجه به اینکه آمریکا در ایران سفارت ندارد، برای انجام مصاحبه ویزا باید به یکی از کشورهای خارجی سفر کنند. بنابراین علاوه بر هزینه های ذکر شده، هزینه سفر نیز اضافه خواهد شد.

(برای دانستن بیشتر در رابطه با مزایای برنده شدن در لاتاری آمریکا از صفحه مربوطه بازدید کنید.)

هزینه ویزای تحصیلی آمریکا

کدام سفارت برای ویزای دانشجویی آمریکا بهتر است؟

متقاضیان ایرانی ویزای تحصیلی امریکا، معمولا برای انجام مصاحبه به کشورهای همسایه مثل ترکیه، امارات و پاکستان سفر می‌کنند.

(اگر می‌خواهید در مورد دریافت پاسپورت امریکا بیشتر بدانید، به صفحه مربوطه مراجعه کنید.)

کدام سفارت برای ویزای دانشجویی آمریکا بهتر است؟

مدت اعتبار ویزای تحصیلی آمریکا

با ویزای تحصیلی آمریکا، معمولاً می‌توانید یک تا سه سال در ایالات متحده بمانید. با این حال، اعتبار اصلی ویزای تحصیلی شما به طول دوران تحصیل شما در این کشور بستگی دارد. مدت اعتبار ویزای F1 یک ساله است و 60 روز پس از پایان اعتبار آن، فرد مجبور به ترک خاک کشور آمریکا می‌شود؛ در صورتی که اقامت شما در آمریکا بیشتر از یک سال طول بکشد، باید نسبت به تمدید ویزای F1 اقدام کنید.

(بیشتر بخوانید: چگونه اقامت آمریکا بگیریم؟)

مدت اعتبار ویزای تحصیلی آمریکا

ورود به ایالات متحده با ویزای تحصیلی

صدور ویزای تحصیلی آمریکا، ورود و اقامت شما در آمریکا را تضمین نمی‌کند. شما با ویزا تنها اجازه دارید که از یکی از مرزهای آمریکا مانند فرودگاه وارد خاک این کشور شوید و سپس ماموران وزارت امنیت داخلی، گمرک و حفاظت مرزهای ایالات متحده ورود شما را تایید و یا رد خواهند کرد.

مسئول CBP پس از بررسی پاسپورت، ویزا و فرم I-20 درباره ورود شما تصمیم‌گیری خواهد کرد. با صدور اجازه ورود، مسئول CBP مهر پذیرش و یا فرم کاغذی ثبت ورود/خروج I-94 را به شما تحویل خواهد داد.

(اگر مایل هستید که در مورد اخذ ویزای کانادا با دعوتنامه بیشتر بدانید، از صفحه مربوطه بازدید کنید.)

ورود به ایالات متحده با ویزای تحصیلی

صدور ویزای تحصیلی آمریکا چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان صدور ویزای تحصیلی برای دانشجویان جدید و دانشجویان در حال تحصیل متفاوت است. ویزای دانشجویان جدید ظرف 120 روز صادر می‌شود و فرد متقاضی 30 روز پپش از شروع دوره تحصیلی می‌تواند وارد خاک این کشور شود. بنابراین اگر قصد تحصیل در یکی از موسسات آموزشی ایالات متحده دارید، حتما از زمان شروع دوره ها مطلع شوید تا در زمان درست نسبت به اخذ ویزای تحصیلی آمریکا اقدام کنید.

(برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرایط دریافت ویزای اکسپرس اینتری کانادا به صفحه مربوطه مراجعه کنید.)

صدور ویزای تحصیلی آمریکا چقدر طول می‌کشد؟

امکان کار با ویزای تحصیلی آمریکا

افراد در حین تحصیل تنها می‌توانند به صورت نیمه وقت (حدود 10 الی 20 ساعت در هفته) در داخل دانشگاه کار کنند. برای برخی از ویزاهای تحصیلی، شما باید فرم خاصی دریافت کنید که به شما اجازه کار با محدودیت می‌دهد. کار کردن حین تحصیل باید کاملا قانونی باشد، در صورت اشتغال به کارهای غیر قانونی و خلاف قوانین دانشگاه ویزای فرد باطل و دیپورت می‌شود.

البته برای برخی امکان کار کردن با ویزای تحصیلی آمریکادر زمان تعطیلات وجود دارد.

(برای دانستن بیشتر در رابطه با اخذ ویزای کاری آمریکا از صفحه مربوطه بازدید کنید.)

امکان کار با ویزای تحصیلی آمریکا

آیا می‌توان با ویزای تحصیلی آمریکا اقامت دریافت کرد؟

احتمالا خوانندگان این مطلب می‌دانند که ویزای آمریکا به طور کلی به دو دسته ویزای مهاجرتی و غیر مهاجرتی تقسیم می‌شود. ویزای تحصیلی در دسته ویزای غیر مهاجرتی بوده و فرد تنها تا پایان دوره تحصیل اجازه اقامت در آنجا را خواهد داشت. اگر فردی قصد زندگی در آمریکا را دارد، باید ویزای خود را به نوع مهاجرتی تغییر دهد و سپس گرین کارت دریافت کند. دانشجویان اجازه دارند پس از پایان تحصیل خود در آمریکا به مدت یکسال کار کنند. در صورت دریافت پیشنهاد شغلی و تبدیل ویزای خود به نوع کاری، پس از گذشت 5 سال گرین کارت دریافت کنند.

یکی از ساده ترین و متداول ترین راه‌ها برای دریافت ویزای اقامت دائم از طریق ویزای تحصیلی آمریکا، ازدواج با یک شهروند ایالات متحده است. اگر قصد ازدواج با شهروند آمریکایی دارید باید برای ویزای K1 (ویزای نامزدی) اقدام کرده و سپس گرین کارت خود را دریافت کنید.

همچنین اگر حداقل 500000 دلار در اقتصاد ایالات متحده سرمایه گذاری کنید میتوانید با اخذ ویزای سرمایه گذاری، برای دریافت گرین کارت اقدام کنید.

آیا می‌توان با ویزای تحصیلی آمریکا اقامت دریافت کرد؟

دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی آمریکا

معمولا رد شدن ویزا به دو صورت موقت و دائمی صورت می‌گیرد. اگر عدم صلاحیت شما برای دریافت ویزا موقتی باشد می‌توانید دوباره با ارائه شرایط مناسب و مدارک کامل اقدام کنید. اگر عدم صلاحیت شما دائمی تشخصیص داده شود، باید برای رد این موضوع درخواست دهید.

برخی از دلایل ریجکت شدن ویزای تحصیلی آمریکا عبارتند از:

  • پاسپورت شما طبق شرایط سفارت به روز نیست
  • عدم تمکن مالی (برای دانشجویانی که بورسیه نشدند)
  • ارائه مدارک ناقص
  • سو سابقه کیفری
  • عملکرد ضعیف هنگام مصاحبه
  • عدم وجود دلایل کافی برای بازگشت به کشور خود
  • عدم تسلط کافی به زبان انگلیسی

دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی آمریکا

لینک ‎‎های مهم