021-22700332-35

ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا به نام‌های دیگری چون ویزای مبادله‌ای، ویزای تبادل اطلاعات یا ویزای ریسرچ آمریکا نیز شناخته می‌شود و به نوعی یکی از انواع ویزای تحصیلی آمریکا محسوب می‌شود. شرایط، مدارک مورد نیاز، مراحل درخواست، مدت زمان اعتبار و دلایل ریجکتی ویزای فرصت مطالعاتی کاملا مشابه ویزای تحصیلی آمریکاست؛ با ما همراه باشید تا با جزئیات این ویزا بیشتر آشنا شوید.

ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا چیست؟

ایالات متحده آمریکا همیشه یک مقصد محبوب برای دانشجویان بین المللی بوده است. این حجم محبوبیت به خاطر کیفیت آموزش عالی و فرصت‌های شغلی فراوان پس از اتمام دوران تحصیلی است. به همین دلیل، ایالات متحده چندین نوع ویزای تحصیلی و ویزای مبادله‌ای را با هدف تحصیل، انجام تحقیقات و پژوهش و کسب تجربه کاری برای متقاضیان قرار داده است.

ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا با هدف مبادلات فرهنگی و عموما علمی و به دست آوردن دستاورهای پزشکی، صنعتی و تجاری برای محققین، اساتید برجسته دانشگاه و برخی توریست‌های واجد شرایط صادر می‌شود. ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا مانند ویزای تحصیلی، ویزای غیر مهاجرتی و از نوع موقت می‌باشد.

ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا چیست؟

انواع ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

اگر می‌خواهید با هدف فرصت مطالعاتی، انجام تحقیقات و تبادل اطلاعات فرهنگی و علمی وارد خاک ایالات متحده شوید، باید بسته به نوع هدف خود یکی از انواع ویزاهای مبادله‌ای ذیل را انتخاب کنید:

انواع ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا: 1. ویزای J1

ویزای J1 با نام ویزای فرصت مطالعاتی هم شناخته می‌شود و برای افرادی است که به قصد ادامه تحصیل، تحقیق و تدریس وارد خاک آمریکا می‌شوند. این ویزا برای 14 گروه و رشته‌ی مختلف از جمله کارآموزان، معلمان، پزشکان، اساتید، محققان، دانشجویان و … در نظر گرفته شده است. مدت زمان اعتبار این ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا برای هر کدام از این دسته بندی‌ها متفاوت است اما حداکثر 3 سال اعتبار دارد (برای مواردی که رساله‌ی دکتری دارند).

انواع ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا: 1. ویزای J1

انواع ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا: 2. ویزای J2

ویزای فرصت مطالعاتی J2 آمریکا از نوع ویزای غیر مهاجرتی بوده و در واقع برای افراد تحت تکفل دارندگان ویزای J1 که پیشتر توضیح دادیم، در نظر گرفته شده است. اما منظور از افراد تحت تکفل چیست؟ همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال فرد دارنده ویزا (بدون محدودیت در تعداد نفرات تحت تکفل) می‌توانند برای دریافت ویزای J2 آمریکا اقدام کنند. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که هرگونه تغییر در وضعیت دارنده ویزای J1، وضعیت ویزای افراد تحت تکفل را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

همانطور که گفتیم ویزای J1 برای 14 رشته علمی در نظر گرفته شده که ویزای J2 تنها به برخی از این 14 رشته تعلق خواهد گرفت؛ به طور مثال گروه au pair و دانش آموزان مقطع دبیرستان مجاز به اخذ ویزای J2 برای افراد تحت تکفل خود نیستند. دارندگان ویزای J2 حق تحصیل، دریافت گواهینامه رانندگی، افتتاح حساب های بانکی، سفر به داخل و خارج از ایالات متحده در هر زمان و همچنین امکان اشتغال تحت شرایط خاصی را نیز دارند.

انواع ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا: 2. ویزای J2

انواع ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا: 3. ویزای Q1

ویزای Q1 آمریکا یک ویزای مبادله ای آمریکا برای بازدیدکنندگان تبادل فرهنگی بین‌المللی است که به آنها اجازه‌ی کار می‌دهد. شرایط کار به این متقاضیان فرصت می‌دهد تا فرهنگ‌ها و سنت‌های خود را با مردم آمریکا به اشتراک بگذارند. در طول زمانی که دارندگان ویزای Q1 در ایالات متحده اقامت دارند، در برنامه‌های آموزشی عملی که توسط کارفرمای آمریکایی ارائه می‌شود، شرکت می‌کنند.

دارندگان این نوع ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا این فرصت را دارند که مهارت‌های جدیدی کسب کنند یا آنها را بهبود ببخشند و با فرهنگ آمریکایی آشنا شوند. این افراد بعلاوه می‌توانند شهروندان آمریکایی را از تاریخ و رسم و رسوم کشور خود آگاه کنند. این یک برنامه‌ی سودمند دوطرفه برای افزایش تنوع فرهنگی و تبادل اطلاعات برای آمریکا و سایر کشورهای خارجی است.

انواع ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا: 3. ویزای Q1

تفاوت ویزای Q1 با J1

تفاوت اصلی ویزای Q1 با ویزای J-1 این است که برنامه‌های ویزای J-1 توسط وزارت امور خارجه ایالات متحده اداره می‌شود؛ در حالی که برنامه‌های ویزای Q1 توسط USCIS (اداره مهاجرت آمریکا) اداره می‌شود و تمام مراحل برای دریافت ویزای Q1 آمریکا باید از طریق USCIS انجام شود.

هیچ سقفی برای ویزای Q1 وجود ندارد بنابراین متقاضیانی که بتوانند یک برنامه تبادل فرهنگی برای استخدام در امریکا پیدا کرده و واجد شرایط آن باشند، بدون هیچ مشکلی ویزا دریافت می‌کنند.

تفاوت ویزای Q1 با J1

شرایط دریافت ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

تنها افراد خاصی قادر به دریافت ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا هستند؛ برای دریافت این نوع ویزا باید بورسیه دولت آمریکا یا فارغ التحصیل یکی از رشته های پزشکی در دانشگاه های آمریکا باشید. همچنین افرادی که در زمینه هایی نظیر کشاورزی، معماری، علوم ارتباطات، آمار و ریاضیات، فلسفه، روانشناسی، روزنامه نگاری، زبان شناسی، ادبیات و … تخصصی دارند می‌توانند نسبت به دریافت ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا درخواست کنند. البته داشتن تمکن مالی نیز یکی از شروط اصلی دریافت ویزای مبادله‌ای آمریکاست.

دولت آمریکا کسانی که تحت بورسیه دولت آمریکا یا با تحت برنامه های پزشکی ویزای فرصت مطالعاتی دریافت کرده‌اند، موظف می‌کند دو سال آخر مدت فرآیند فرصت مطالعاتی را در کشور خود سپری کرده و بعدا نسبت به اخذ اقامت آمریکا، تبدیل ویزا یا دریافت مجوز کار اقدام کنند.

شرایط دریافت ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

مراحل درخواست ویزای مبادله ای آمریکا

برای درخواست ویزای مبادله ای آمریکا باید مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول درخواست ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا: انتخاب برنامه مورد نظر

ویزای مبادله ای آمریکا به 14 دسته از افراد تعلق می گیرد. قبل از اقدام برای دریافت این نوع ویزا باید مشخص کنید که می خواهید تحت عنوان کدام دسته بندی و با چه هدفی وارد ایالات متحده شوید. برخی از این دسته بندی عبارتند از:

  • اساتید و پژوهشگران
  • معلمان
  • کارآموزان
  • اشخاص با اهداف تحقیقاتی و پژوهشی کوتاه مدت
  • افرادی با قصد شرکت در اردوهای مسافرتی و کاری
  • دانش آموزان و دانشجویان
  • پرستاران کودک و نوزاد
  • اردو‎های تابستانی و یا تحصیلی
  • پزشکان مختصص و جراحان
  • مهندسان و متخصصان صنعتی

مرحله اول درخواست ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا: انتخاب برنامه مورد نظر

مرحله دوم ویزای مبادله ای آمریکا: تکمیل فرم درخواست ویزا

برای درخواست ویزای مبادله ای خود، باید فرم درخواست آنلاین DS-160 را پر کنید و صفحه تاییدیه را چاپ کرده و جز مدارک خود قرار دهید.

مرحله دوم ویزای مبادله ای آمریکا: تکمیل فرم درخواست ویزا

مرحله سوم ویزای مبادله ای آمریکا: گرفتن وقت مصاحبه

پس از درخواست ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا، از نزدیکترین سفارت یا دفتر کنسولی خود برای مصاحبه ویزا وقت بگیرید. افراد زیر 13 سال و بالای 80 سال معمولا احتیاجی به حضور در مصاحبه ندارند اما این مورد برای افراد 14 تا 80 سال الزامی است. زمان انتظار برای قرار مصاحبه بسته به محل زندگی شما، فصل و نوع ویزا متفاوت است.

مرحله سوم ویزای مبادله ای آمریکا: گرفتن وقت مصاحبه

مرحله چهارم ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا: آماده کردن مدارک و پرداخت هزینه

قبل از شرکت در مصاحبه مدارک مورد نیاز مانند پاسپورت، صفحه تایید درخواست DS-160، عکس ویزا، فرم I-20 و رسید پرداخت هزینه های درخواست ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا را آماده کنید. معمولاً هنگام حضور در مصاحبه باید هزینه را پرداخت کنید، اما گاهی اوقات ممکن است قبل از مصاحبه مجبور به پرداخت هزینه شوید، که در این صورت رسید پرداختی حتما باید در مدارک شما موجود باشد.

هزینه درخواست ویزای مبادله ای آمریکا 185 دلار می‌باشد که جدا از سایر هزینه ها است.

مرحله چهارم ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا: آماده کردن مدارک و پرداخت هزینه

مرحله پنجم ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا: شرکت در مصاحبه

در زمان مصاحبه، افسر سفارت برای اطمینان از اینکه آیا شما واجد شرایط دریافت ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا هستید یا خیر با شما مصاحبه می‌کند. شما باید ثابت کنید که با توجه به قوانین ایالات متحده شرایط لازم برای دریافت ویزا را دارید. اسکن اثر انگشت دیجیتال بدون جوهر نیز بخشی از فرآیند مصاحبه است. معمولا همان لحظه جواب ویزا به فرد داده می‌شود اما ممکن است افسر کنسولگری تشخیص دهد که درخواست شما نیاز به پردازش اداری بیشتری دارد و در نهایت باید منتظر بمانید تا در مورد درخواست ویزای شما تصمیم گیری شود.

بنابراین یا مامور سفارت در همان لحظه مهر ویزا را در پاسپورت فرد می‌زند و یا برای تکمیل مراحل پردازش اطلاعات فرد صدور ویزا به چند هفته بعد موکول می‌شود.

مرحله پنجم ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا: شرکت در مصاحبه

مدارک لازم برای گرفتن ویزای مبادله‌ای امریکا

  • پاسپورت معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار
  • تاییدیه فرم DS-160
  • تکمیل فرم DS-2019 و فرم DS-7002 و گواهی صلاحیت
  • رسید پرداخت هزینه درخواست صدور ویزا
  • عکس مناسب برای دریافت ویزا
  • مدارک تحصیلی، دیپلم و کارنامه‌ی مربوط به مدرسه‌ای که در آن تحصیل کرده‌اید
  • قصد شما برای ترک ایالات متحده پس از اتمام دوره فرصت مطالعاتی
  • نحوه پرداخت کلیه هزینه های تحصیلی، زندگی و سفر در ایالات متحده (تمکن مالی)

مدارک لازم برای گرفتن ویزای مبادله‌ای امریکا

هزینه ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

پروسه درخواست و صدور ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا مراحل مختلفی دارد و هر کدام ازین مراحل هزینه‌ی جداگانه‌ی خودش را دارد. هزینه صدور ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا حدود 185 دلار است اما هزینه ترجمه مدارک از این مبلغ جداست.

نکته: ساکنین ایران باید در نظر داشته باشند که با توجه به اینکه آمریکا در ایران سفارت ندارد، برای انجام مصاحبه ویزا باید به یکی از کشورهای خارجی سفر کنند. بنابراین علاوه بر هزینه های ذکر شده، هزینه سفر نیز اضافه خواهد شد.

هزینه ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

مدت زمان اعتبار ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

مدت اعتبار ویزای مبادله ای آمریکا به برنامه‌ی مطالعاتی شما بستگی دارد و نمی‌توان زمان مشخصی برای آن در نظر گرفت.

مدت زمان اعتبار ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

آیا می‌توان با ویزای مبادله ای آمریکا اقامت دریافت کرد؟

احتمالا خوانندگان این مطلب می‌دانند که ویزای آمریکا به طور کلی به دو دسته ویزای مهاجرتی و غیر مهاجرتی تقسیم می‌شود. ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا مثل ویزای تحصیلی در دسته ویزای غیر مهاجرتی بوده و فرد تنها تا پایان برنامه مطالعاتی اجازه اقامت در آنجا را خواهد داشت. اگر فردی قصد زندگی در آمریکا را دارد، باید ویزای خود را به نوع مهاجرتی تغییر دهد و سپس گرین کارت دریافت کند. دانشجویان اجازه دارند پس از پایان تحصیل خود در آمریکا به مدت یکسال کار کنند.

یکی از ساده ترین و متداول ترین راه‌ها برای دریافت ویزای اقامت دائم از طریق ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا، ازدواج با یک شهروند ایالات متحده است. اگر قصد ازدواج با شهروند آمریکایی دارید باید برای ویزای K1 (ویزای نامزدی) اقدام کرده و سپس گرین کارت خود را دریافت کنید.

همچنین اگر حداقل 500000 دلار در اقتصاد ایالات متحده سرمایه گذاری کنید میتوانید با اخذ ویزای سرمایه گذاری، برای دریافت گرین کارت اقدام کنید.

آیا می‌توان با ویزای مبادله ای آمریکا اقامت دریافت کرد؟

لینک ‎‎های مهم