021-22700332-35

اپلای کانادا

به روند پذیرش تحصیلی کانادا، اصطلاحا اپلای کانادا می‌گویند؛ و اگر قصد تحصیل در کانادا را دارید، جدا از شرایط گرفتن ویزای تحصیلی کانادا، به مدرک مهم دیگری به نام Study permit نیاز دارید. در این متن، راهنمای پذیرش کانادا را با جزئیات برایتان نوشته‌ایم.

مراحل اخذ پذیرش تحصیلی کانادا 2023: اپلای کانادا چیست؟

از آنجا که دولت کانادا قصد دارد تمامی مراحل پذیرش مهاجر را تا حد امکان به صورت آنلاین پیگیری کند، می‌توانید با مراجعه به سایت اپلای کانادا Canada.ca یا cic.gc.ca شرایط را مطالعه کرده و به تنهایی برای اپلای کانادا اقدام کنید. حالا اصلا اپلای کانادا چیست؟

به روند پر کردن اپلیکیشن، آپلود و ارسال مدارک به دانشگاه مورد نظر در کانادا اصطلاحا اپلای کانادا گفته می‌شود. مهم‌ترین بخش برای اپلای تحصیلی کانادا، گرفتن مجوز تحصیلی یا اِستادی پرمیت Study permit است.

برای پذیرش کانادایا اصطلاحا اپلای کانادا، پیش از اقدام، اعتبار و رنک دانشگاه‌ها، شهر مورد نظر، موقعیت کاری، شرط معدل و امکان گرفتن بورسیه تحصیلی کانادا را به دقت بررسی کنید.

مراحل اخذ پذیرش تحصیلی کانادا 2023: اپلای کانادا چیست؟

پذیرش دانشگاه کانادا

اِستادی پرمیت یعنی اینکه یک دانشگاه و یا مؤسسه آموزشی معتبر که از لیست موسسات آموزشی که از جانب دولت کانادا تأیید شده و اصطلاحا (‌DLIs) نامیده می‌شوند، باید دعوتنامه‌ای به منظور پذیرش شما، صادر کند.

بنابراین قبل از درخواست ویزای تحصیلی، باید مطمئن شوید که شرایط لازم مثل تمکن مالی، حداقل معدل، حداقل نمره زبان، سن مناسب و سایر موارد را دارید یا خیر! (خوشبختانه در لیست دانشگاه‌ها با کد DLI تمامی شرایط با جزئیات ذکر شده است و شما می‌توانید با مطالعه‌ی آن‌ها متوجه شوید که واجد شرایط هستید یا خیر.)

اپلای دانشگاه کانادابه طور خلاصه شامل: ساخت اکانت، پر کردن فرم یا اصطلاحا اپلیکیشن، آپلود مدارک، پرداخت هزینه و سابمیت اپلیکیشن است.

پذیرش دانشگاه کانادا

هزینه اپلای کانادا

بصورت کلی برای درخواست ویزای کانادا، تمکن مالی شما برای گذران زندگی روزمره بعلاوه توانایی مالی برای پرداخت هزینه تحصیل به دقت بررسی می‌شود. و اما هزینه‌هایی که در پروسه اپلای کانادا باید پرداخت شود شامل موارد زیر است:

  • طبق جدیدترین گزارش اداره مهاجرت کانادا، هزینه بررسی درخواست Study permit در دانشگاه‌های دی-ال-آی معادل 150 دلار کانادا است.
  • هزینه ترجمه مدارک تحصیلی با مهردادگستری
  • هزینه آزمون زبان (حدودا 400 دلار)
  • هزینه پست مدارک به دانشگاه کانادا
  • هزینه ارزیابی مدارک تحصیلی (به منظور معادل سازی مدارک)
  • هزینه وکلای مهاجرت

هزینه پذیرش کانادابه خودی خود چندان گران تمام نمی‌شود، اما هزینه شهریه دانشگاه‌ که گاهی هم با پرداخت دیپازیت (ودیعه) همراه می‌شود مبلغ قابل توجهی شود؛ مثلا در مقطع کارشناسی سالانه حدود 30 هزار دلار و در مقطع کارشناسی ارشد 20 هزار دلار!

هزینه اپلای کانادا

چطور برای دانشگاه های کانادا اپلای کنیم

دقت داشته باشید که مجوز تحصیلی برای پذیرش دانشگاهی کانادا است و ویزا نیست! ولی جزء الزامات سفر تحصیلی به کانادا است. مجوز تحصیل به تنهایی به شما امکان ورود به کانادا را نمی‌دهد و در کنار آن به مجوز سفر (ویزا کانادا) نیاز دارید. پروسه مجوز تحصیل در کانادا شامل موارد زیر است:

اپلای کانادا: انتخاب رشته و محل تحصیل

اول رشته و هدف خود را با توجه به فرصت‌های شغلی در محل تحصیل و شرایط کارِ در حین تحصیل و اگر قصد اقامت دائم دارید، شرایط اقامت دائم‌ را در مناطق مختلف کانادا با دقت بررسی کنید. دقت داشته باشید که دانشگاه‌های کانادا علاوه بر رده‌بندی برتر، خوب و متوسط، از نظر نمره معدل، زبان و اجازه کار در حین تحصیل شرایط متفاوتی دارند.

پس از انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر، درصدد کامل کردن مدارک و پیش نیازهاباشید تا با آمادگی کامل برای پذیرش کانادا اقدام کنید.

اپلای کانادا: انتخاب رشته و محل تحصیل

اپلای کانادا: انتخاب دانشگاه

بعد از مشخص شدن هدف و محل تحصیلی، به سایت اداره مهاجرت کانادا رفته و لیست دانشگاه‌های معتبر با کد DLI را بررسی کنید. برای اینکه از شرایط تحصیل در دانشگاه مورد نظر مطلع شوید، به سایت پذیرش دانشگاه کانادا مربوطه رفته و جزئیات اپلای کانادا برای دانشجویان بین‌المللی را بررسی کنید. (حداقل نمره معدل و زبان قابل قبول، مهلت ثبت نام یا اصطلاحا ددلاین رشته‌ی مورد نظرتان، مدارک مورد نیاز و سایر موارد را با دقت بررسی کنید.)

(برای پیدا کردن دانشگاهی که با معیارهای شما مطابقت دارد، می‌توانید از ابزار جستجوی StudyPortals استفاده کنید. برای جستجو، نوع مدرک مورد نظر خود : لیسانس، کارشناسی ارشد، یا دکترا را انتخاب کرده، سپس رشته تحصیلی همراه با نام کانادا را تایپ کرده و جستجو را بزنید.)

اپلای کانادا: انتخاب دانشگاه

اپلای کانادا: ساخت اکانت

در وبسایت اکثر دانشگاه‌های مورد تأیید، بخشی برای ساخت اکانت وجود دارد. ساخت اکانت اولین قدم رسمی برای اپلای است. برای ساخت اکانت از شما خواسته می‌شود که نام کاربری و رمز عبور برای ورود تعریف کنید. (نام کاربری و رمز عبور را در جایی یادداشت کنید تا فراموش نشود.)

برای پذیرش کانادا اگر به دنبال اپلای کانادا دانش آموزی هستید، به جزء ترجمه مدارک، اگر والدین کودک را همراهی نکند، نیازمند قیم یا اصطلاحا کاستودین کانادا هستید.

اپلای کانادا: ساخت اکانت

اپلای کانادا آنلاین

پس از ساخت اکانت، از شما یکسری اطلاعات شخصی مثل آدرس منزل و تلفن، مقطع تحصیلی، شغل و سایر اطلاعات تحصیلی خواسته می‌شود. برای دریافت مجوز تحصیلی کانادا، یکسری اطلاعات از اساتید دانشگاهی که در آن تحصیل می‌کنید خواسته می‌شود تا برایتان توصیه نامه (Letter of recommendation) بنویسند.

در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد، شما به یک استاد راهنما (از دانشگاه کانادا) نیاز دارید که باید در حین جستجوی دانشگاه، برای انتخاب و مکاتبه با او نیز وقت بگذارید و مشخصاتش را در اپلیکیشن وارد کنید. حواستان باشد که اطلاعات را دقیق و بدون اشتباه وارد کرده و Save کنید.

برای پذیرش کانادا در مقاطع تحصیلی ارشد و دکترا علاوه بر دغدغه‌ی مدرک زبان با نمره بالا، نیاز به استاد راهنما دارید که این کار با ایمیل به اساتید خارجی و مذاکره با آن‌ها پیش از اقدام به اپلای نیاز است.

اپلای کانادا آنلاین

نحوه گرفتن پذیرش از دانشگاه های کانادا

در این مرحله نوبت به آپلود کردن مدارک می‌رسد. مدارک مورد نظر را در برخی از اپلیکیشن‌ها می‌توان بعد از سابمیت با ارسال ایمیل از جانب دانشگاه و در برخی دیگر قبل از سابمیت آپلود کرد. در هر حال، مطمئنا شما قبل از ساختن اکانت تمامی جزئیات را در وبسایت دانشگاه بررسی کرده‌اید و از آن آگاهی کامل دارید.

مدارک مورد نیاز در تمامی دانشگاه‌ها با اندکی تفاوت شامل:

  • رزومه
  • انگیزه نامه (SOP)
  • مدرک زبان
  • مدارک تحصیلی

در اپلای کانادابرخی از رشته‌ها، علاوه بر توصیه نامه اساتید، انتخاب استاد راهنما، نمره بالای آزمون زبان، به آزمون‌های دیگری مثل GMAT یا GRE نیاز است.

نحوه گرفتن پذیرش از دانشگاه های کانادا

کانادا applyabroad

بعد از وارد کردن تمامی اطلاعت، نوبت به پرداخت هزینه اپلیکیشن فی می‌رسد. منظور از اپلیکیشن فی میزان هزینه‌ای است که دانشگاه‌ها برای بررسی مدارک شما دریافت می‌کنند. برای پرداخت هزینه، به یک کارت اعتباری بین‌المللی ویزا کارت یا مستر کارت نیاز دارید. پس از سابمیت یک کد با نام Application Number یا Student ID برایتان ارسال می‌شود که بسیار مهم است و باید آن را حفظ کنید.

برای کاهش هزینه‌ها در پذیرش کانادا‌، اخذ بورسیه تحصیلی همراه با اپلای کانادا حائز اهمیت است. برای اخذ بورسیه می‌توان از خود سایت دانشگاه یا همزمان اپلای جداگانه‌ای را پیش گرفت.

کانادا applyabroad

اپلای کانادا: نحوه گرفتن پذیرش از دانشگاه های کانادا

بعد از سابمیت، حدود یک یا چند ماه باید منتظر باشید تا نتیجه اپلای دانشگاه کانادا برایتان ارسال شود. در صورت موافقت، نامه‌ای با کد دانشجویی و شماره DLI برایتان ارسال می‌شود. نامه نهایی که از جانب دانشگاه با نام Letter Of Acceptance برایتان ارسال می‌شود، به منزله‌ی همان پذیرش تحصیلی کانادا است.

اپلای کانادا: در برخی از موارد، دانشگاه برای اعتماد بیشتر، از شما پرداخت ودیعه یا اصطلاحا Depositرا می‌خواهد که شما برای جلب اعتماد، باید آن را پرداخت کنید.

اپلای کانادا: نحوه گرفتن پذیرش از دانشگاه های کانادا

اپلای کانادا: پذیرش کالج کانادا

با دریافت پذیرش نامه از دانشگاه، برای اپلای کانادا بیشتر راه را رفته‌اید. بعد از دریافت پذیرش نامه، شما باید مدارک تحصیلی خود را از جانب دانشگاه محل تحصیل با مهر دانشگاه، برای آن‌ها ارسال کنید. این پرونده شامل ترجمه رسمی مدارک با مهر دادگستری و ریزنمرات تحصیلی است.

برای پذیرش کانادا، به فکر بهترین دانشگاه های کانادا باشید، تا راحت‌ترین و سریع‌ترین مسیر را پیش بگیرید. از دانشگاه‌های برتر کانادا می‌توان دانشگاه تورنتو، دانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشگاه مک گیل و دانشگاه واترلو را نام برد.

اپلای کانادا: پذیرش کالج کانادا

لیست دانشگاه های کانادا برای اپلای

دانشگاه‌های کانادا هم مانند هر کشوری، شامل دانشگاه دولتی و خصوصی است و به سه دسته‌ی دانشگاه برتر، دانشگاه خوب و متوسط رده‌بندی می‌شوند. شما می‌توانید لیست دانشگاه های کانادا برای اپلای را در وبسایت مهاجرت کانادا مشاهده کنید.

برای پذیرش کانادا، هر چقدر انگیزه‌نامه و یا استادی پلن قوی‌تری داشته باشید، مسیر شما برای ورود به دانشگاه‌های برتر کانادا هموارتر است.

لیست دانشگاه های کانادا برای اپلای

زمان اپلای دانشگاه های کانادا

زمان اپلای دانشگاه های کانادا باید حدود 8 تا 12 ماه قبل از شروع ترم تحصیلی و با توجه به مهلت ثبت نام ذکر شده که در سایت دانشگاه مربوطه مطالعه کرده‌اید، انجام شود. در صورت عدم تطبیق زمان سابمیت و ددلاین اپلای دانشگاه، احتمال اینکه درخواست شما رد شود بسیار بالا است.

برای زمان اپلای، برنامه تحصیلی در دانشگاه مورد نظر را مورد بررسی قرار دهید. برای داشتن لیست دانشگاه های کانادا برای اپلای و همینطور سایت دانشگاه های کانادا به سایت رسمی مهاجرت کانادا Canada.ca مراجعه کنید.

برای پذیرش کانادا در زمان مناسب اقدام کنید! مثلا 9 ماه قبل از شروع ترم برای اپلای و بعد از آن سریعا برای ویزا دانشجویی اقدام کنید.

زمان اپلای دانشگاه های کانادا

مدارک لازم برای پذیرش دانشگاه کانادا

برای اپلای کانادا در هر مقطعی مطابق با درخواست مرکز آموزشی و دانشگاه مورد نظر، مدارک خود را آماده کنید؛ اما بصورت کلی شامل موارد زیر است و شما باید آمادگی ارسال ترجمه این مدارک با مهر دادگستری و کپی فارسی آن را داشته باشید. (دقت داشته باشید که اصل مدارک را برای دانشگاه کانادا ارسال نکنید!)

  • ترجمه کارنامه دو تا سه سال آخر تحصیل (برای مدارس)
  • ترجمه مدرک دیپلم و ریزنمرات 2 تا 3 سال آخر دبیرستان (برای ثبت نام کالج در مقطع فوق دیپلم)
  • ترجمه مدارک و ریزنمرات سه سال آخر دبیرستان (برای مقطع لیسانس)
  • ترجمه مدارک و ریزنمرات دوره لیسانس (برای مقطع فوق لیسانس)
  • رزومه، انگیزه نامه، دو تا سه توصیه نامه از اساتید دانشگاه (برای مقطع فوق لیسانس)
  • اسکن صفحه اول پاسپورت
  • کارنامه زبان
  • نامه تمکن مالی
  • ترجمه شناسنامه

از آنجا که برای اپلای کانادا، مدارک لازم را ترجمه و آماده کرده‌اید، احتمالا برای گرفتن ویزا دانشجویی چندان چالش نداشته باشید و سریعا آن را دریافت کنید.

مدارک لازم برای پذیرش دانشگاه کانادا

پذیرش کانادا بدون مدرک زبان

آیا می‌توان بدون مدرک زبان اپلای کانادا را گرفت؟ پاسخ این سوال با توجه به شرایط دانشگاه مورد نظر مثبت است. به اپلای کانادا بدون مدرک زبان، پذیرش کاندیشنال کانادا می‌گویند. پذیرش دانشگاه کانادا بدون مدرک زبان در دوره های دیپلم، فوق دیپلم و لیسانس بدون ارائه مدرک زبان و بصورت کاندیشنال امکان‌پذیر است.

البته لازم به ذکر است که دانشگاه‌های دولتی و ممتاز ، مخصوصا در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا کمتر چنین شرایطی دارند. اپلای کانادا بدون مدرک زبان به این صورت است که شما باید در حین تحصیل، سطح زبان خود را به مرتبه‌ی مطلوبی برسانید.

پذیرش کانادا بدون مدرک زبان

اپلای کانادا دانش آموزی

برای اپلای کانادا دانش آموزی نیازی به مدرک زبان نیست، ولی شرایط سنی (تا 18 سال) و داشتن سابقه تحصیلی خوب حائز اهمیت است. (البته از آنجاییکه سیستم نمره‌دهی دوران ابتدایی در ایران بصورت توصیفی است و برای آن‌ها براساس اعداد 0 تا 9 یا 0 تا 4، یا بر اساس حروف A تا F و در برخی موارد هم درصدی نمایش می‌شود، معدل خود را بر اساس سیستم نمره‌دهی دانشگاه مربوطه برآورد کنید.)

اپلای کانادا دانش آموزی

اپلای تحصیلی کانادا در مقطع دیپلم

برای پذیرش دانشگاه کانادا، در هر مقطعی، شرط معدل و نمره زبان قابل توجه است. اگر به دنبال اخذ دیپلم کانادا آنلاین هستید و یا اپلای تحصیلی در مقطع دیپلم کانادا را می‌خواهید، میانگین معدل سه سال آخر دبیرستان باید حداقل 12 و نمره آیلتس برای ورود مستقیم 6 و یا 6.5 باشد.

البته امکان پذیرش بدون مدرک زبان با قابلیت کاندیشنال وجود دارد. یعنی با نمره زبان 5 می‌توانید همزمان سطح زبان خود را هم افزایش دهید.

اپلای تحصیلی کانادا در مقطع دیپلم

اپلای کانادا لیسانس

برای اپلای کانادا در مقطع لیسانس، میانگین معدل سه سال دبیرستان متقاضی باید 12 و حداقل نمره قبولی آزمون زبان را داشته باشد.

البته راه‌هایی هم هست که بتوانید با معدل پایین اپلای کانادا بگیرید! مثلا اینکه انگیزه‌نامه‌ی قوی ارائه دهید، نمره زبان خوب یا مهارت‌ و تخصص خاصی داشته باشید.

اپلای کانادا لیسانس

اپلای کانادا فوق لیسانس

برای واجد شرایط بودن اپلای کانادا فوق لیسانس، شرط معدل (13 به بالا)، نمره زبان (5.5 یا بصورت کاندیشنال) را باید جزء مدارک داشت. البته همانطور که ذکر شد، مطابق با رشته‌ی تحصیلی و نوع دانشگاه شرایط کمی متفاوت است.

مدرک زبان مورد نیاز برای اپلای کانادا باید آکادمیک و مورد تأیید دانشگاه‌های انگلیسی زبان باشد. مثل: آیلتس آکادمیک و تافل، PTE، CAEL یا آزمون MELAB؛ فقط دقت داشته باشید که مدرک زبان شما فقط حدود 2 سال اعتبار دارد.

اپلای کانادا فوق لیسانس

اپلای کانادا دکتری

برای واجد شرایط بودن تحصیل در مقطع دکترا در کانادا، شرط معدل (15 به بالا)، نمره زبان (حداقل 6.5)، داشتن استاد راهنما از دانشگاه کانادا، سابقه‌ی ارائه‌ی مقاله پژوهشی و داشتن پروپوزال را باید در مدراک تحصیلی داشت. (شرایط پذیرش کانادا برای افغانها با برنامه ویزای بشر دوستانه کانادا که برای شرایط سخت و ویژه است، تقریبا کار آسانی است. )

اپلای کانادا دکتری

راحت ترین دانشگاه کانادا برای پذیرش

اگر برای درخشش استعداد خود به دنبال روشی آسان‌تر و سریع‌تر هستید، خبر خوب اینکه یکسری از دانشگاه‌های کانادا ورودی آسان‌تری نسبت به سایر مراکز آموزشی این کشور دارند. تمرکز بر روی آن‌ها می‌تواند به شما برای رسیدن موفقیت‌تان مؤثر باشد.

  • دانشگاه ویلفرد لوریر
  • دانشگاه لیک هد
  • دانشگاه تامپسون ریورز
  • دانشگاه متورپولیتن تورنتو
  • دانشگاه نیوبرانزویک
  • دانشگاه براک
  • دانشگاه بریتیش کلمبیای شمالی
  • دانشگاه مونت آلیسون
  • دانشگاه جزیره پرنس ادوارد

راحت ترین دانشگاه کانادا برای پذیرش

منبع

لینک ‎‎های مهم